skip to Main Content

Visca per la Llibertat: entendre millor el procés per la independència de Catalunya

45 fotoperiodistes ofereixen al públic una exposició que repassa cronològicament els aspectes més destacats del procés d’autodeterminació català, des de la consulta popular d’Arenys de Munt, el 2009.

Aquesta exposició inaugurada pel president Quim Torra a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, va ser representada en 26 galeries o botigues, en resposta a la censura del festival de fotoperiodisme Visa pour l’Image, al setembre de 2018. De l’octubre de 2018 al desembre de 2019, serà presentada en 23 municipis de la Catalunya Nord i 2 de la Catalunya del Sud. L’objectiu és informar un públic molt ampli sobre aquest procés democràtic i cívic.

Creada l’any 2001, l’associació cultural Angelets de la Terra (http://occatalunyasongs.canalblog.com/), originalment penya de la USAP de rugbi, és autogestionada i autofinançada. Dóna suport activament a projectes destinats a enfortir els lligams entre els catalans del Sud i del Nord, també ajuda a fomentar la creació artística en català, sobretot a través del seu col·lectiu de músics (www.angeletsdelaterra.com).

Des d’abril de 2018, els Angelets organitzen els “Concerts per a la Llibertat” en diferents municipis, en solidaritat amb els presos i exiliats polítics catalans. Un centenar de músics d’Occitània, de Catalunya Nord i Sud van participar-hi voluntàriament: Balbino Medellín, Gerard Jacquet, Goulamas’k, …

Els Angelets també van convocar “Cassolades per la Llibertat” unitàries davant del Consolat espanyol a Perpiyà per denunciar la repressió judicial contra els catalans del Sud i exigir l’alliberament de presos polítics a Espanya. Finalment, van organitzar un concert davant de la presó de Figueres on està tancada l’antiga consellera de Treball, Dolors Bassa. Totes aquestes accions van permetre que siguin convidats a la presentació del Consell de la República al desembre de 2018 a Brussel·les.