skip to Main Content
Martin Gallego por Leopoldo Pome-s
Martin Gallego

Martin Gallego (Badalona, 1961), ha publicat diversos llibres i guies de configuració de càmeres. Fotògraf multidisciplinari amb especial incidència en la fotografia d’aproximació de natura i també  la fotografia de carrer. Fa formacions tant de material  com de diverses tècniques fotogràfiques. Darrerament ha sigut inclòs en el llistat de fotògrafs del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Actualment és ambaixador de la marca Olympus. A partir de l’any 2012 va prioritzar la presència a internet abans de la realització d’exposicions físiques. Manté des de l’any 2005 un blog de fotografia pioner i referent a la xarxa:  martingallego.blogspot.com

Un dels projectes en el que treballa actualment és el seguiment dels esdeveniments a Catalunya relacionats amb el procés d’independència sempre des del punt de vista de les emocions i vivències de la gent del carrer.

Escola Pau Casals, Badalona. El govern de Madrid va amenaçar amb tancar les escoles que serien col·legis electorals l’1 d’octubre. Per això, tan bon punt van acabar les classes dels nens divendres a la tarda, les escoles van ser ocupades per gent dels barris disposada a mantenir-les obertes fins al diumenge. Es van fer tot tipus d’activitats per passar les hores i a la nit la gent dormia com podia al vestíbul tal com veiem a la imatge. La nit de dissabte a diumenge va venir un grup de provocadors a les 3 de la matinada, però per sort no va haver cap ferit.
17-10-17 Barcelona. L’endemà de la detenció dels “Jordis” es convoca la primera de moltes manifestacions per exigir el seu alliberament. La gent no donava crèdit al que estava passant, tornàvem a tenir Presos Polítics!
Amb el Govern de la Generalitat cessat i el Parlament dissolt gràcies a l’article 155, el president del govern espanyol Mariano Rajoy anuncia la convocatòria d’eleccions a Catalunya pel 21 de desembre. La resposta de la gent es va refermar a la No Violència i treballar per les noves eleccions. A Catalunya les urnes no fan por.
17-3-18 Barcelona, manifestació per l’Escola Pública. El govern espanyol amenaça contínuament el model d’escola a Catalunya i una vegada més la gent surt al carrer per defensar-lo. Els efectes de la intervenció de la Generalitat per par del Govern espanyol gràcies a l’aplicació del article 155 de la Constitució Espanyola son devastadors: es deixen de fer inversions, es paralitzen projectes, a la vegada que impedeix que es formi el Govern a Catalunya resultant de les eleccions del 21 de desembre. Mentre tant, Europa mira cap a un altre banda.