skip to Main Content
Lluís Brunet i Palou (Sabadell, 1954)

Va començar publicar fotografies en la premsa el 1969, col·laborant amb mitjans com ara  La Vanguardia o El Correo Catalán, fins que el 1976 va obrir el seu primer estudi propi. Des de llavors s’ha especialitzat en fotografia publicitària, fotoperiodisme i en cobrir moviments socials, sent un dels pioners en fer servir la fotografia digital i la tecnologia per al tractament i enviament d’imatges.

El 2009 va fer una exposició retrospectiva a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, amb el títol “Llum, Imatge i ètica”. Durant la dècada de 2010 s’ha centrat en fer un seguiment exhaustiu del procés independentista català. El 2011 va publicar What Catalans Want, editat per Liz Castro, on Toni Strubell va fer 35 entrevistes a personatges catalans per donar a conèixer la realitat catalana al món.  El 2017 va rebre el Premi Dignitat 2016, en relació amb el seu compromís social i amb el país, juntament amb els també fotoperiodistes Jordi Borràs i Roser Vilallonga.

24 de setembre de 2017. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ensenyen les paperetes per votar l'1-O quan la policia espanyola està buscant paperetes i urnes per tot arreu per impedir el referèndum.
7 d’octubre de 2012. Clam massiu al Camp Nou per la independència de Catalunya en el partit del FC Barcelona contra el Real Madrid. La gran majoria dels aficionats que han omplert l’estadi han clamat a favor de la independència de Catalunya en el minut 17 amb 14 segons de la primera part, en un partit amb diverses accions amb significació política, com la gran senyera a la grada.
1 d’octubre de 2017. Els antiavalots han entrat als col·legis a cops de porra, trencant vidres i saltant tanques, i s'han emportat les urnes i les paperetes per impedir la votació.
30 de setembre 2014. Manifestació a favor del 9N i contra la decisió del Tribunal Constitucional que ho ha suspès després d’un recurs del govern espanyol.