skip to Main Content
Jordi Batet

Jordi Batet, té 55 anys i és de Barcelona, d’ofici metal·lúrgic, o sigui, no es dedica a la fotografia, és aficionat des de fa uns anys, i independentista des de fa bastant més. Reflectir amb la seva càmera aquests moments que estem passant a Catalunya l’omple de tristesa i d’impotència. La fotografia de carrer no es la que més l’agrada, s’inclina més per la de natura (ocells sobretot), però no ha pogut quedar-se de braços plegats amb el que passava davant dels seus ulls.

Les dues fotos es van fer, coincidint amb el retorn dels polítics catalans a les presons, el 23/03/2018 al voltant de un o dos quarts d’onze, a tocar de la delegación del Gobierno de España a Barcelona (Catalunya), i mes concretament entre els carrers Valencia i Roger de Llúria.

En els moments actuals que estem vivint a Catalunya, aquestes imatges son freqüents, la no violència és el lema dels independentites i aquí ens plantem.

"Llibertat presos politics" sota la furgoneta del mossos d'esquadra que estaven posades en fileres per no deixar-nos passar, mostra els limits posats per les forces policials sota les armes, (algunes d'aquestes pot ser, no legals a Catalunya), i el menyspreu a les llibertats d'expresió d'un poble. Just en aquest moment hi havia un replegament dels Mossos d'Esquadra per que la cosa es posava una mica més tensa, però d'aquí no va passar.
La foto nº 2 mostra els mossos d'esquadra formant el bloqueig per impedir la nostra presència davant de la delegación del Gobierno de España a Barcelona, per reivindicar la injusticia comesa amb els nostres polítics. En aquesta, la cosa estava mes tranquil, fins al punt que s'estava acabant la concentració, però van quedar mirades desafiants entre uns i altres , com es por veure.