skip to Main Content
Joan Sorolla

Joan Sorolla va néixer el 1956 a Terrassa (Barcelona). Va començar a fer fotografies als 15 anys amb la Pentacon (Contax D) del seu pare, que encara utilitza. Va iniciar-se professionalment a la fotografia publicant a «Sal Común» i d’aquí va saltar a la revista «POPULAR 1» com a reporter gràfic en l’àmbit dels concerts de rock i retrats en entrevistes a músics entre 1980-83. D’aquesta època són les col·laboracions esporàdiques a «Rock de Lux» i «Interviú», així com la realització de diverses caràtules discogràfiques. Posteriorment centra la seva tasca professional en la docència de la Història de l’Art però sense abandonar del tot l’àmbit fotogràfic, que ha repès intensament des del 2010. Durant els darrers anys ha fet diverses exposicions individuals (Barcelona, Céret, Granollers, Mataró, La Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt….) i ha participat en diverses de col·lectives (Barcelona, Céret, El Port de la Selva, Colera…). Ha publicat també dos fotollibres «L’expedient Miralpeix-Alsina» (2016) i «Passejant el gos. Un tribut a Keith Arnatt» (2018). Està preparant la seva propera exposició, titulada «Oblidats», a l’Espai Tangram (Barcelona) pel desembre d’enguany.

«Estelada». Aprofitant un pas de zebra, una prolongació d'algunes de les franges i l'afegitó d'un estel de cinc puntes el converteix en una estelada. Una remodelació creativa de la senyalització urbana. (Imatge analògica presa amb una Olympus Trip 35, amb pel·lícula Ilford FP4+ 125, revelada artesanalment al caffenol i posteriorment digitalitzada) 4-12-2017.
«Guanyarem». Un home fa onejar una gran senyera estelada al Parc del Cinquantenaire, al cor de Brussel·les, durant els moments previs a la gran manifestació republicana. La vestimenta que duu dóna a entendre el fred que feia aquell dia. (Imatge analògica presa amb una càmera Holga 120, amb pel·lícula Ilford HP5+ 400, revelada amb Kodak HC-110 i posteriorment digitalitzada) 7-12-2017.
«Empresonada». Un home disfressat de presoner amb un vestit on podem llegir 'República Catalana' posa per als fotògrafs. És una metàfora del procés repressiu que està vivint el moviment independentista per part de l'estat espanyol. (Imatge analògica presa amb una càmera Holga 120, amb pel·lícula Ilford HP5+ 400, revelada amb Kodak HC-110 i posteriorment digitalitzada) 7-12-2017.
«Flandes». Moments abans de començar la manifestació republicana les persones es van preparant. Simpatitzants flamencs de la causa catalana onegen les seves banderes. (Imatge analògica presa amb una càmera Holga 120, amb pel·lícula Ilford HP5+ 400, revelada amb Kodak HC-110 i posteriorment digitalitzada) 7-12-2017.