skip to Main Content
Joan Safont Martí (1950, Terrassa)

“Compartir les imatges amb els protagonistes no té preu , sense ells res és possible. El camí que dibuixa la traça d’aquest poble es redreça i potser haurà de driblar paranys i embats ferotges dels qui no saben ni volen entendre el que vol dir democràcia.”

Professor de fotografia documental a la universitat. Tecnocampus Mataró. escriu la traça del camí cap a la independència des dels orígens, i en imatges des de l’any 2009 a Arenys de Munt.

Darrerament hem fet una col·lectiva amb l’ANC de Mataró amb el nom “Un Poble Dempeus” i un video que recull tots els esdeveniments del darrer any. Es va projectar en públic davant més de 900 espectadors incloent-hi els familiars dels presos polítics.

Fotògraf de moda, publicitat i natura i viatges. Dues expedicions al Himàlaia a cims de més de vuit mil metres, Cho Oyu i Lothse Shar. Reportatges sobre la ceguera a Àfrica i Orient Mig. Monogràfics a Síria, Capadòcia, Documentals sobre la foca grisa a Donna Nook England. Els pigards europeus a Polònia, les aus marines a Escòcia i els diferents deserts. Algèria, Marroc, Turquia, Egipte, Jordània , etc.

Lluis Llach, Carme Forcadell, President Artur Mas, Raül Romeva i Oriol Junqueras. Festa pel Sí al Passeig de Sant Joan de Barcelona. 28/08/2015
Justicia Espanyola. Manifestació “República, ara” Passeig de Colom de Barcelona. 11/03/2018
A l'inici de la Meridiana el punter gegant ha iniciat el seu llarg recorregut que ha cosit la Via de nord a sud, des de Sant Andreu fins al Parc de la Ciutadella, amb un minut de retard. Ha avançat, en un clima d'eufòria i entusiasme, portat per un grup d'esportistes. Al seu pas, centenars de milers de persones amb els punters de colors en funció dels trams, i moltes estelades, ocupaven completament la Via. 11/09/2015
Via Catalana a Mataró. 11/09/2013