skip to Main Content
Ernest Costa

Ernest Costa i Savoia, Bescanoní per sentiment i naixença (1940), barcelonès per veïnatge i fontcobertí per voluntat. Camino, m’aturo, miro i veig, escolto, parlo, faig fotos, escric.
“(L’Ernest) és la persona que ha fet amb més luxúria l’amor amb el país, perquè el país també ha fet l’amor amb ell, li ha ensenyat racons que no ha ensenyat a ningú més. Això vol dir l’immens amor de l’un amb l’altre” (Enric Larreula).

S’acostava l’1 d’Octubre i tenia la necessitat de sortir al carrer per compartir aquelles hores tota una vida somiades. Era el 20 de setembre i no vaig arribar a allunyar-me de la meva petita comarca del Pla de l’Estany. Amb les fotografies ni hi havia pensat. Però al cap de poc vaig adonar-me de la diversitat i profusió de manifestacions visuals que descobria. Calia, doncs, fotografiar-la i anar arreu. Van ser deu dies frenètics, d’emocions intenses i de fer moltes fotos que van donar peu al llibre Hem votat! Després no he deixat de disparar una i altra vegada, perquè continuem dempeus. Activament i esperançadament dempeus.