skip to Main Content
Eduard Marquès i Mora (Tivissa, 1957)

Fotògraf naturalista especialitzat en fotografia del paisatge; el lloc habitual de treball són els Parcs Naturals dels Aiguamolls de l’Empordà, el del Cap de Creus i el de l’Albera. Amb el treball fotogràfic, intenta donar a conèixer les riqueses naturals de l’Alt Empordà per poder conscienciar la població sobre la importància i els valors paisatgístics d’aquestes contrades. Utilitza la tècnica de la llarga exposició defugint les manipulacions digitals. Participa en workshops i exposicions col·lectives o individuals.

Una de les mesures de pressió més importants que es pot fer actualment és el tall de la principal via internacional de comunicació, l'AP-7. L'Ap-7 és el corredor Mediterrani per on passen milers de camions diaris que abasteixen els mercats europeus; és el puntal de l'economia de l'arc mediterrani i per tant de bona part de l'estat espanyol. En la fotografia del noi amb el "longboard" es veu reflectida la imatge del poble català que vol lliscar lliurement cap la llibertat com a poble pacífic. Tot i la barricada feta amb pneumàtics i l'estelada, aquesta no va ser cremada en cap moment del tall.
Protestes del 30 de març a les platges d'Argelers, Port de la Selva i Cadaqués. Culminant les protestes del mes de març i de forma coordinada, milers de ciutadans de molts pobles van participar en la clavada de creus grogues a les platges d'alguns dels municipis més turístics de la Costa Brava, just en l' inici de la Setmana Santa. Aquest va ser un acte participatiu en que els ciutadans catalans van expressar la seva protesta tot reclamant la llibertat, la justícia i la democràcia que s'han perdut en aquesta part d'Europa.
Totes les protestes portades pel pacífic poble català han estat reprimides amb total desmesura per part de l'estat espanyol. En ple desplegament de l'article 155 que anul·la l'autogovern de Catalunya, qualsevol manifestació ha comportat l'esclafament de les protestes per part de les forces de repressió espanyoles, tot i que, aquestes, sempre han estat absolutament pacífiques. La imatge reflecteix aquesta força repressiva desmesurada que han aplicat per fer callar al poble.