skip to Main Content

Agenda

Fotògrafs

Socis

Accions

Contacte

Pot acollir la nostra exposició itinerant a la seva ciutat o poble. Feu clic aquí.

Dani Codina

“Vaig néixer a Barcelona un 29 de febrer de 1968 i, gairebé com tothom, vaig començar a fer fotografies amb una càmera de plàstic de color verd, d’aquelles que quan dispares s’obre una tapa i surt una carota rient. Després, amb els primers viatges, vingueren les fotos per recordar els llocs visitats i poder explicar en imatges el que no podia fer amb paraules.

Començo els estudis a l’Escola de Fotografia Gris Art i més tard continuo amb Imatge i So, per entrar al món professional a través de l’Agència Vision, on tinc l’oportunitat de conèixer alguns dels millors fotògrafs de casa nostra -i també de fora- i veure el dia a dia de la seva feina.

Van passant els anys, i al fet de treballar i passar-m’ho bé fent fotos, s’hi afegeix la satisfacció de fer amics gràcies a la fotografia. Alguns són fotògrafs, altres fotografiats i, altres, si més no, fotografiables. De la meva feina, el que més m’agrada és el contacte amb la gent, fer fotos on l’activitat humana és protagonista i, fins i tot, si es pot, arribar a formar part del moment. Un pastor amb el seu ramat, uns castellers fent un tres de vuit per sota, una processó de Setmana Santa, un pagès que pentina una olivera… I com a complement, la fotografia de paisatge, d’arquitectura, on l’espai, la llum i el temps prenen una altra importància.”

Actualment, Dani Codina treballa com a free-lance i ha publicat les seves fotografies i reportatges a Altaïr, Avui, Descobrir Catalunya, GEO, The Israelí Geographical, Todo Turismo, Viajes National Geographic, etc. També col·labora en mitjans d’àmbit local com Barcelona Metròpolis Mediterrània, Barcelona Plus, La Veu del Carrer, etc i ha participat en diverses exposicions col·lectives, com ara “Fotografia de viatges” al Laboratori Pro 40 (1995), l’exposició itinerant sobre els campaments de refugiats per l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharaui (1996) o la I mostra fotogràfica “Els castellers de Barcelona” a l’Ateneu Barcelonès (1999). Alguns dels seus reportatges estan representats per l’Agència Zoom i és membre de la UPIFC (Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya).

http://danicodina.cat

1-octubre-2018
(Barcelona 01-10-2018)
Primer aniversari del referèndum. 180.000 persones del sobiranisme civil, en una manifestació convocada per diverses entitats, entre les quals l'ANC i Òmnium, han vulgut deixar clar que no en tenen prou de commemorar una votació per la qual va lluitar i guanyar.
Terrassa
(Terrassa 02-12-2018)
"Mai no podran empresonar les idees", Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, l'entitat cívico-cultural més important d'Europa. L’1 de desembre Òmnium va muntar parades a tot el país per informar sobre la campanya contra el judici als presos polítics i contra la causa general contra el sobiranisme.
Vaga General 21F (21-02-2019)
(Barcelona 21/02/2019)
Vaga general del 21F. "No és un judici, és una vergonya". La ciutadania catalana es bolca en una de les vagues més importants des del referendum. Milers de persones demanen "democràcia" i clamen "per la llibertat dels presos" i contra el judici de l'1-O en la concentració unitària de Barcelona, mentre a tot el territori es viuen talls de circulació.