skip to Main Content
Agència Catalana de Notícies (ACN)

L’Agència Catalana de Notícies (ACN) és una agència de notícies catalana de caràcter públic i multimèdia, que es va fundar l’any 1999. L’ACN cobreix informativament Catalunya, així com altres territoris de parla catalana, i també ofereix informació d’allò que afecta directament Catalunya però que passa en altres centres de decisió, com Brussel·les, Londres i Madrid, on l’ACN hi té delegacions. Una de les seves funcions és la vertebració de l’espai català de comunicació a través de la seva activitat periodística, motiu pel qual fa una atenció especial a la informació de proximitat. El president Puigdemont en va ser el primer director de 1999 a 2002 i va convertir aquesta companyia privada en una empresa pública.

El conseller d'Interior Joaquim Forn, el major els Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero i el president Carles Puigdemont a Sala de Premsa del Palau de la Generalitat, el 21 d’agost de 2017. Van anunciar que el considerat autor de l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona del 17 d’agost havia estat abatut. En aquesta roda de premsa, el president de la Generalitat ha elogiat la labor i l’eficàcia de la policia catalana. (Foto ACN)
Presó sense fiança comunicada per al president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. El 16 d’octubre de 2017, la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela envia a la presó als dos líders independentistes. Els acusa d'un delicte de sedició del codi penal. En concret, de "promoure" les concentracions davant la seu de la Conselleria d'Economia durant l'escorcoll de la Guàrdia Civil. (Foto ACN)
El 10 d’octubre de 2017, Carles Puigdemont signa la declaració d'independència. Malgrat que el president de la Generalitat ha demanat que se suspengui la constitució de l'estat independent per donar una oportunitat més al diàleg amb el govern espanyol, els diputats de Junts pel Sí i la CUP impulsen una declaració d'independència que han firmat de manera solemne a l'auditori del Parlament.